divendres, 18 de juny del 2010

EMPAT ENTRE " ELS IMMIGRANTS I L´ÈLIT BURGESA CATALANA "

NAUSICA F.C. 4 -4 1899 F.C.

Feia una bona tarda i després del partit anterior contra "1899 FC" en el que penso vam perdre injustament, teniem ganes de jugar un bon partit i a poder ser, guanyar.

La primera part va començar amb els dos equips ben col.locats, tocant-la i intentant trenar jugades. Ells, van colpejar primer i en un xut llunyà, van marcar el primer gol. Però vam seguir treballant i en una contra, el Josep Manel va encarar al porter, el va regatejar i va marcar l'empat ràpidament. Després vam tenir alguna jugada per marcar però el seu porter va fer bones aturades. En una falta i després d'un error de marcatge nostre, van marcar el segon i a la contra el tercer. Amb l'1-3 el partit es presentava complicat, pero el Xavi V. poc abans del descans i després d'apretar-los en un parell de còrners va aconseguir retallar distàncies. 2-3 al descans. L'àrbitre es va equivocar vàries vegades a favor d'ells però en coses amb poca importància. Si que és veritat que nosaltres i en particular, qui ja sabeu, va protestar molt però sempre dirigint-nos a l´àrbitre i no a l'equip contrari. Vam fer i ens van fer faltes, però el partit estava essent net.

A la segona, intentàvem sortir amb la pilota controlada, però ells es defensaven molt bé i al davant, eren ràpids. També jugaven la pilota sempre buscant al seu migcentre. El partit va passar per una fase de lluita per ambdues parts sense clares ocasions, però a la fi el Carlos S. va tornar a empatar. Poc després, en un penalti per mans que vam protestar molt es van tornar a avançar. Quedava poc i teniem que arriscar i anar a l'heroica i vam tenir la fortuna de robar una pilota que el Josep Manel va rematar en l'empat definitiu.

Fins a aquest moment el partit havia estat disputat amb continues protestes a l'àrbitre, però molt net, amb alguna entrada forta per part dels dos equips sense mala intenció. Però l'empat els va capgirar ja que, essent "leaders" s'esperaven guanyar. Aleshores, després d'una falta, un jugador d'ells va empènyer a un dels nostres (no és justificació, però va començar el jugador de l'altre equip) i el va increpar i la cosa no va anar a majors. El partit va continuar i al minut, aquest mateix jugador d'ells va dir-li en el nostre textualment: "tienes papeles para estar aquí?"- el nostre jugador estava perplex, i l'altre va insistir- "si,si, inmigrante, que si tienes papeles?". I davant d'aquesta provocació molt greu tots sabeu que va passar...

També m'agradaria afegir que després del partit vam parlar amb algun d'ells i que semblen bona gent i que no compartien els comentaris del seu company. No se perquè tenim tanta rivalitat amb ells (potser pels resultats igualats que hem tingut) perquè en general no són dels equips més dusos amb els que hem jugat. Suposo que amb el temps ho podrem saber.

Ells han publicat la seva crònica: http://www.1899fc.blogspot.com/ i m’agradaria fer uns comentaris al respecte:

Tenen raó quan diuen que vam protestar massa i intentarem corregir aquest tema, però no són ningú per fer-nos callar, ni mitjançant el blog ni en el partit. Això que diuen que anaven callant no és veritat. Contínuament ens anaven dient que calléssim i això és pitjor que protestar, perquè nosaltres no ens adreçavem a ells i ells, si que ho feien de manera despectiva. L’únic que ens pot fer callar és l’arbitre i no ho va fer. Això també encrespa al contrari. 1899 FC, heu de reconéixer que alguna cosa vàreu fer malament!.

Tampoc m’ha agradat el joc de paraules que fan amb “sense papers” per justificar al seu company. Crec que és un tema molt greu i amb el que no s’han de fer bromes. La violència verbal tampoc es pot permetre!. No justifico al nostre company perque potser la millor solució, tal com ell reconeix, hagués sigut tractar el tema amb aquest noi en privat a l´acabar el partit.

Com va dir Nelson Mandela: “Detesto el racismo, porque lo veo como algo barbárico, ya sea que venga de un hombre negro o un hombre blanco.”

Per últim i més important volem incidir en: NO AL RACISME, NO A LA VIOLENCIA:

Només dir que ningú no diu “inmigrante, que si tienes papeles” dues vegades per referir-se als papers del Meiland. Resultaria fins i tot massa enginyós, sobretot quan es diu en un moment “calent” del partit. Esperavem una disculpa en la crònica dels 1899 com la fem ara nosaltres per la part que ens toca, perquè creïem que és intolerable l’agressió física i també ho és l’agressió verbal, sobretot quan és de caire clarament racista.

I diem això, des del convenciment que tots i cadascún dels membres d’ambdós equips poden donar fe que les dues persones implicades són excel.lents persones. El que cal ara, és que n’aprenguem tots plegats. Esperem que el proper partit podem fomentar entre tots la concòrdia que mai s’hauria d’haver perdut.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada